Terezin kolač

      Sastojci

      • 1.5 kg jabuka ili miješano jabuka i krušaka
      • 30 dag šećera
      • 6 jaja
      • 6 žlica šećera
      • 6 žlica brašna
      • pola praška za pecivo
      • 3 žlice tople vode
      • tučeno slatko vrhnje

      Priprema

      Jabuke (i kruške) ogulite i izrežite na kriške. Stavite ih u pleh i posujte šećerom prst debelo. Pecite oko 20 minuta na 200 oC.
      Za to vrijeme pripremite biskvit. Mikserom tucite 6 žumanjaka sa 6 žlica šećera, postupno dodajte 3 žlice vode i 6 žlica brašna prosijanih s praškom za pecivo. Vrlo oprezno (ne mikserom) umiješajte snijeg od 6 bjeljanjaka.
      Biskvitno tijesto prelijte preko jabuka i pecite na 150oC još 20 minuta. Izvadite, okrenite, hladno premažite tučenim slatkim vrhnjem.
      Kazalo