Salnjaci

    Sastojci

    • 0.5 kg sala
    • 10 dag oštrog brašna
    • 0.5 kg mekog brašna
    • 1 jaje
    • 1 šalica mlijeka
    • 1 dl bijelog vina
    • marmelada za nadjev

    Priprema

    Salo dobro očistiti od kožica, žilica i sl., pa ga samljeti i izmiješati s oštrim brašnom. Tu smjesu podijeliti u 4 dijela.
    Meko brašno zamijesiti s preostalim sastojcima u nešto mekše tijesto, tanko ga razvaljati te mazati sa prije jednim dijelom pripremljene smjese od sala. Presaviti poput salvete na četiri dijela, te pustiti da odstoji pola sata. Ponovno razvaljati i ponavljati postupak dok se ne utroši svo salo. Na kraju tanko razvaljati, rezati kvadrate tijesta, nadjenuti ih tvrđom marmeladom, savijati u kiflice i pećina jačoj vatri.

    Kazalo