Punjeni puran na katalonski način

      Sastojci

      • puran od 3 kg
      • masnoća za pečenje
      • 12 dag nasjeckanih suhih šljiva
      • 12 dag nasjeckanih suhih marelica
      • 12 dag nasjeckanih suhih smokava
      • 12 dag nasjeckanih suhih datulja
      • 6 dag cijelih badema
      • 6 dag pinjola
      • 10 dag grožđica
      • 1.5 dl prošeka ili sl.
      • sol, papar u zrnu
      • 25 dag mljevenog mesa ili mesa za kobasice

      Priprema

      Meso pirjajte s lukom. Ocijedite masnoću koju meso pusti. Umiješajte suho voće, bademe i pinjole, prošek, posolite i popaprite. Tim nadjevom napunite opranog i posušenog purana. Premažite ga masnoćom, pa pecite nekoliko minuta na 220o, a zatim smanjite temperaturu na 180o. Peče se 45 minuta po kilogramu težine.

      Kazalo