Puding od kruha

    Sastojci

    • oko 0.5 kg bijelog kruha starog 1 dan
    • 2.5 dl mlijeka
    • 3 jaja
    • 1 šalica šećera
    • vanilin šećer ili ekstrakt vanilije
    • 2 žlice cimeta
    • 1 šalica grožđica
    • 3 žlice rastopljenog margarina
    Za preljev:
    • 0.5 šalice šećera
    • 12 dag maslaca
    • 1 jaje
    • 0.5 dl ruma

    Priprema

    Kruh narežite na kocke pa prelijte mlijekom. Pustite da odstoji. Nakon pola sata dobro ga prognječite rukama tako da svi dijelovi budu vlažni. Umiješajte šećer, vaniliju, grožđice i jaja. Pleh dobro namažite margarinom pa u nj stavite smjesu. Poravnajte, pospite s grožđicama i cimetom i pecite oko 40 minuta.
    Za preljev kuhajte u posudi s duplim dnom otopljeni maslac pomiješan sa šećerom, oprezno umiješajte tučeno jaje. Pazite da ne nastanu grudvice. Miješajte na laganoj vatri dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ohladite i umiješajte rum.
    Puding narežite na kocke pa poslužite s preljevom.
    Kazalo