Punjeno pile

      Sastojci

      • 1 pile oko 1.5 kg
      • 25 da mljevenog mesa
      • 5 dag parmezana
      • 1 limun
      • 1 jaje
      • 1 kobasica, npr. pečenica ili po želji
      • šaka crnih i zelenih maslina
      • 1 pecivo namočeno u vodi
      • 1 žličica vegete
      • 1 dl bijelog vina
      • grančica ružmarina
      • ulje za pečenje
      • žlica narezanog peršina
      • sol
      • 1 kg krumpira

      Priprema

      Pile razrežite duž prsne kosti, pa oprezno izvadite kost. Ako ste vješti izvadite i kosti iz bataka. Raširite meso i dobro ga nakapajte limunovim sokom. U mljeveno meso umiješajte jaje, parmezan, ocijeđeno pecivo i vegetu, pa tom smjesom premažite pile. Na to stavite kobasicu, nasjeckane masline i peršin. Zašijte pile i na rez stavite grančicu ružmarina. Dobro posolite i stavite u pekač u koji ste ulili ulje.
      Krumpir ogulite, izdubite u sredini, pa nadjenite istim nadjevom kao i pile i posložite oko njega u pekaču. Sve zajedno pecite u srednje vrućoj pećnici. pećnici povremeno podlijevajući sokom od pečenja i vinom.

      Kazalo