Zapečeni gulaš

      Sastojci

      • 50 dag govedine
      • 2 luk
      • 2 česna češnjaka
      • 4 žlice ulja
      • 2 dl piva
      • 4 kriške bijelog kruha
      • 1 žlica senfa
      • 1 žlica maslaca
      • 2 žice brašna
      • lovor, majčina dušica, peršin, sol, papar

      Priprema

      Na dvije žlice ulja pirjajte luk i češnjak. Meso (najbolje od goljenice - žilice) narežite i uvaljajte u brašno začinjeno solju i paprom. Pržite komade mesa na dvije žlice ulja. Kad sve ispržite, u ulje ulijte pivo, dobro promješajte i prokuhajte. Brašno u koje ste uvaljali meso dat će umaku gustoću. Svežite lovor, peršin i majčinu dušicu u buketić i ubacite ga u umak. U vatrostalnu zdjelu stavite umak, propirjani luk i meso, vode toliko da sve bude prekriveno, promiješajte i pecite u pećnici na 170 oC dva do tri sata.
      Žlicom odstranite suvišnu masnoću. Dobro promiješajte senf i maslac. Tom smjesom namažite kriške kruha, prerežite ih na pola i poslažite na gulaš. Stavite u pećnicu još pola sata da se kruh zapeče.
      Gulaš možete pripremiti dan ranije pa ga prije posluživanja samo zapeći s kruhom.
      Kazalo