Gibanica

      Sastojci

      • 12 listova kora za pite veličine pleha
      • 1 kg jabuka
      • malo cimeta
      • 10 dag grožđica
      • 50 dag svježeg sira
      • 2 jaja
      • 20 dag oraha
      • 25 dag šećera
      • 2 dl ulja za mazanje
      • šećer za posipanje

      Priprema

      Na dno pleha stavite 3 nauljene kore. Na njih stavite nadjev od sira kojeg ste pripremili od sira, jaja i 5 dag šećera. Prekrijte s 2 nauljene kore. Na to stavite mljevene orahe posute s 10 dag šećera. Prekrijte a 2 nauljene kore. Rasporedite naribane jabuke posute s 10 dag šećera, grožđicama i cimetom. Završite s tri nauljene kore. Jabuke svakako moraju biti iznad oraha zbog soka koji puštaju. Pecite oko pola sata. Posujte finim šećerom

      Kazalo