Baklava od maka

      Sastojci

      • 50 dag tankih kora za pitu
      • 30 dag maka
      • 1 jogurt
      • 1 čaša ulja
      • 2 čaše šećera
      • 3 cijela jaja
      • 1 prašak za pecivo
      • 1/2 dl mlijeka
      • za sirup čaša vode, čaša šećera

      Priprema

      Izmiješajte sve sastojke. Slažite red nauljenih kora (po tri), red smjese, sve dok sve ne potrošite - na vrhu su kore. Prije stavljanja u pećnicu narežite na kocke ili rombove i prelijte sa 1/2 dcl mlijeka i 1/2 dcl ulja. Pecite na 180-200oC oko pola sata, odnosno dok ne porumeni. Još vruće prelijte s prethodno skuhanim sirupom od čaše vode i čaše šećera. U tu tekućinu iscijedite i jedan limun. Vratite u pećnicu da se zapeče.

      Kazalo